10 beste tips mot snorking

By | June 5, 2013

 

Snorking er en meget ødeleggende faktor både for din og samboerens søvn kvalitet. Her er tipsene som hjelper mot snorking!

 

Det handler i hovedsak om å forhindre at man havner på ryggen når man sover. På grunn av bløtvevet som ligger bak i ganen, har det lettere for å kollapse i den type sovestilling.

Selv om vi er klar over hvordan vi ikke bør ligge, er det ikke alltid like enkelt å være bevisst på sovestillingen når man sover. Derfor har vi samlet noen gode tips som kan hjelpe deg og din partner til å sove bedre om natten.

 

beste tips mot snorking om natten

Merk deg at de tipsene som er nevnt under er i all hovedsak samlet opp fra de ulike kilder og forum der majoriteten har skrytt opp de forskjellige metodene etter å ha prøvd de ut selv.

 

Les også:

De aller beste tipsene mot tannverk

Her er de mest populære konkurransene

Slanke seg fort? Her er de beste tipsene!

Her er de beste tipsene mot kviser

 

Her er de 10 beste tips mot snorking!

 

#1. Unngå alkohol før leggetid

Alkohol er en meget stor årsak til at mange snorker om natten. Alkoholen bidrar til å “lamme” mange av de musklene som ellers er ganske aktive når vi ligger og sover som for eksempel de som holder tilbake bløtvevet lengre bak i ganen.

Alkoholen har også en tendens til å forårsake at det ligger en del mer veske i bløtvevet som gjør det vanskeligere å holde tilbake.

.

#2. Tennisball på ryggen

Se om du på en eller annen måte får til å feste en tennisball på ryggen din ved hjelp av et belte eller et tøy stykke. Dette vil sørge for at du føler et ubehag når du skal snu deg på ryggen om natten og vil derfor i de fleste tilfeller ende opp med å heller ligge på siden eller på magen. Dette er et tips som DinSide mener er det aller beste mot snorking

Etter hvert som tiden går, vil du av vane ligge på siden eller på magen og derfor slippe å bruke tennis ballen hele tiden.

.

#3. Gå ned i vekt

Det er bevist at fedme er noe som er en sterk bidragsyter for snorking. For mye fett og veske i kroppen sørger for at pusteveien kan være redusert. Dette sørger for hovne mandler og forstørret drøvel (i mindre grad), men nok til differansen mellom det og sove godt og snorke.

 

#4. Unngå sovetabletter

Man skulle kanskje ikke tro det, men sovetabletter bidrar til økt snorking. Om du da bruker sovetabletter for å få til å sove bedre om natten pga snorking, er det ganske så stor sjanse for at dette er på lik linje som å tisse i buksa en kald vinterdag for å få litt varme.

Prøv heller andre tiltak for å bedre søvnen din som for eksempel te med beroligende effekt eller Valerina forte (fås kjøpt reseptfritt). Merk også at røyk er en kilde til snorking om natten.

.

#5. Nasal strips

Et godt produkt for de som ønsker å holde seg unna all form for medisinering. Nasal strips er bevist å hjelpe 9 av 10 til å slutte med snorking.

Dette er enkle strips som man fester over roten av nesepartiet. Den skal føles komfortabel og man vil ikke legge noe merke til den når man ligger og sover.

Et produkt som anbefales om du er villig til å betale ca 100 kr.

Her er en lenke til produktet

#6. Silence

Silence er en slags spray som man bruker til å sprute opp i ganen og ned i svelget før man legger seg til å sove for natten. Dette er ikke en permanent løsning, men bidrar til å redusere snorkingen kraftig for natten.

Det skal sies at smaken er vond, men så lenge den hjelper mot snorking, kan det kanskje være verd 2 min med ubehagelig smak.

Et smart produkt å ha i bakhånd om man er nødt til å sikre seg en god natt søvn en gang i blant. Les om produktet her

#7. Pute mot snorking

Utrolig nok, eksisterer det puter som skal hjelpe deg mot å snorke om natten (se video her). Vi har riktignok ikke funnet denne puten til salgs i den Norske butikk hyllen ennå, men forhåpentligvis er det ikke lenge til vi også kan plukke med oss en slik fra vår lokale helsekost butikk.

Denne puten registrerer din snorking og begynner å bevege på hodet forsiktig (uten å vekke deg) til snorkingen er forsvunnet. Om den kommer tilbake igjen, vil samme prosess bli gjentatt til lyden er borte.

#8. Skinne til kjeven

Mange snorker fordi underkjeven presser mot luftveiene lår man ligger og sover. Et av de mest brukte metodene for dette problemet er rett og slett ved bruk av snorkeskinne i munnen. Denne holder kjeven på plass slik at du sover med frie luftveier hele natten.

Behagelig og ubehagelig. Noen klarer rett og slett ikke å legge seg med noe i munnen når de skal sove. Er du av denne typen, vil du kanskje ikke dra mye nytte av denne metoden. Likevel er det mange som ikke har noe som helst problemer med dette og for de, har det total forandret livskvaliteten. Ler mer om skinnen her.

#9. Sjekk mandlene dine

Når andre tips ikke hjelper mot snorking, er det kanskje på tide å la en øre nese hals spesialist ta en titt på problemet. Det er ikke uvanlig at man må operere bort mandlene for å kunne sove godt igjen.

“Det var nesten så ekteskapet vårt var over. Jeg elsker Peter, men snorkingen hans førte til at jeg sov på et annet rom enn ham. Sexlivet var helt borte, men etter at han begynte å bruke SnoreStopper, sover vi sammen igjen, og vet du hva? Vi vil snart ha vår første baby.”- Maria, Oslo

Viktig! Video som viser hvordan du raskt kan slutte med snorking

Snorking reduserer livskvaliteten

Om du er så heldig at du kan sove i samme seng som din partner uten at den andre parten våkner av lydene, er det likevel andre ting som påvirker.

Snorking reduserer kvaliteten på din egen nattesøvn og sørger for at du går rundt om dagen og føler deg trøtt. Du kan også merke at du lar deg irritere lettere av bagateller du ellers ikke ville ha brydd deg noe om.

Din fokus vil reduseres kraftig både på jobb og i det private liv, men det som kanskje er verst i følger forskere, er at du øker sjansen betraktelig for å få hjerteinfarkt og slag!

One thought on “10 beste tips mot snorking

  1. ruben74

    Jeg har ikke prøvd alle tipsene som er oppført her, men må påstå at skinne er et genialt alternativ. Jeg har benyttet skinne i over 3 år nå, og snorking er ikke et problem for meg lengre..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − twelve =