10 beste tips til økt forbrenning

By | January 18, 2017

 

Vi er alle forskjellige når det kommer til kroppen vår. Noen ser yngre ut og andre eldre. Noen legger på seg fort og andre trenger ikke å bry seg om kalori inntak.

Selv om vi kanskje ikke er så alt for fornøyd med de genene som vi ble tildelt, betyr ikke dette at vi ikke kan gjøre noe for å forbrenne mer enn før.

økt-forbrenning

Her er de 10 beste tipsene til hvordan du kan få økt forbrenning!

 

#1. Muskeltrening

Ved å trene opp de største muskelgruppene på kroppen, vil forbrenningen øke. Jo større muskler du har, jo mer næring trenger de og dette medfører at du forbrenner mer fett.

 

#2. Sterk mat

Om du krydrer litt Piri Piri eller Kajennepepper på maten, vil du øke forbrenningen. Dette er et ganske kjent tips fra før av, men pass på å ikke krydre så mye at mat opplevelsen blir dårlig. Bare litt krydder er bedre enn ingen ting.

 

#3. Ha nok søvn

Forskere har kommet frem til at søvn har en påvirkning på forbrenningen. Ved for lite søvn kan du i verste fall senke forbrenningen ganske så dramatisk.

En annen faktor som også påvirker er at vi ubevisst spiser mer. “den som sover, spiser ikke”.

 

#4. Spis frokost

Måltid er det som setter igang med forbrenningen. Om du velger å hoppe over frokosten, vil kroppen automatisk senke forbrenningen for å spare energi. Etter en god natt søvn er en sunn frokost særdeles viktig for at du skal øke forbrenningen igjen.

 

#5. Grønn te

I følge iform.no er grønn te en mirakel drikk som blant annet øker karbohydrat og fettforbrenning. Da der det godt å vite at det kun er 2 kalorier pr kopp!

 

Les også: 10 tips til å slanke seg fort

 

#6. Intervalltrening

Om du ønsker raske resultater, er det ingen andre tips som slår intervalltrening! Det krever mye av deg, men er du dedikert til å gå ned i vekt fort, er dette et must!

Les mer om intervalltrening her.

 

#7. Koffein

Drikker du kaffe, vil koffein absorberes inn i blodet og øke hjerterytmen. Økt hjerterytme betyr økt forbrenning.

 

 

#8. Drikk vann

Drikker du mye vann, vil dette ha en positiv innvirkning både på fordøyelse og forbrenning. Siden vi består av ca 70% vann, sier det seg kanskje selv at dette har en viktig rolle for vår helse.

10 gode grunner til å drikke vann

 

#9. Vær mer aktiv

Finn ut hva du kan gjøre for å øke din daglige aktivitet. Begynn med å gå til butikken? Sykle til jobb? Kanskje skulle du hatt en hund som kan tvinge deg ut på spasserturer om dagene?

Uansett hva du velger å gjøre vil litt mer aktivitet hjelpe litt mer på forbrenning.

 

#10. Latter

Du kjenner sikkert til ordtaket: “en god latter forlenger livet”. Det er mange fordeler med å le, men det som er viktig å påpeke i dette tilfellet er at du bruker mye magemuskler hver gang du ler. Har du ikke noen gang ledd så mye at du får vont i magen?

 

 

Relaterte innlegg:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =