10 enkle, sunne middager

By | June 20, 2016

 

 

Hver dag kommer det evigvarende spørsmålet; hva skal vi ha til middag i dag? Etter en tung dag på jobben, har du ikke lyst til å stå på kjøkkenet i mange timer. Samtidig har du lyst på noe sunt, som også helst skal smake godt. Høres det kjent ut? Her får du 10 oppskrifter på enkle, sunne middager.

 

#1: Sweet chillilaks
Kjøp inn laks, sweet chillisaus, salt, pepper, nudler, grønne bønner, soyasaus og lime.

Sett ovnen på 200 grader før du legger laksen i en smurt ildfastform. Dryss over salt og ta på sweet chillisaus. Stek så laksen i 10 minutter (25 min. om den er frosset) og kok bønnene møre mens du venter. Server med nudler, grønne bønner, soyasaus og limebiter eller noe helt annet om du ønsker det.

 

#2: Wok
Kjøp inn og kutt opp mange forskjellige grønnsaker og eventuelt kjøtt som kylling, biff, eller reker. Det er også lov å kjøpe ferdigpakker med wok. Fres alt i en panne til det er ferdig og spis! Et svært enkelt, godt og sunt måltid.

 

 

#3: Omelett
Bruk egg, skinke, bacon, kylling, ost, grønnsaker, ja, det du har lyst på i omeletten din. Blant alt til en røre og stek til eggene har blitt lysebrune.

10 sunne, enkle middager

 

 

#4: Grønnsakssuppe
Ja, den gode, gamle grønnsakssuppa. Kutt opp poteter, grønnsaker, buljong og eventuelt kjøtt og kok til den er ferdig.

 

 

#5: Linsestuing
Kok opp røde linser sammen med en buljongterning. Ha oppi dobbelt så mye vann som linser. Kok linsene til de får en grøtform. Tilsett det du ønsker av krydder, løk og kjøtt.

 

 

#6: Wraps
Kjøp grove torltillalefser og varm de litt i ovnen. Deretter tar du på sunne ting som skinke, grønnsaker og litt ost. Rull de sammen og spis.

 

#7: Hjemmelagede karbonader med grønnsaker.
Kjøp inn karbonadedeig og stek den i pannen. Tilsett gjerne ting som løk, krydder og raspet gulrot. Ha oppi eggehvite og bakepulver for å lettere forme kjøttet til karbonader. Lag grønnsaker ved siden av, og du har et sunt og godt måltid.

 

 

#8: Stekt ris med egg og grønnsaker
Kjøp grov ris, eller en annen type sunnere ris. Kjøp også egg og de grønnsakene du ønsker. Tips til grønnsaker som passer er gulrot, mais, løk og paprika. Kok opp risen, og hell av vannet. Kutt og fres de grønnsakene du valgte i en stekepanne sammen med olivenolje. Når grønnsakene begynner å få litt farge, putter du risen oppi sammen med dem. Tilsett til slutt så mange egg du ønsker. Når eggene også er ferdige, mangler det bare å krydre etter ønske, og ikke minst: Spise.

 

 

#9: Hjemmelaget tomatsuppe
Det er så klart lov å kjøpe tomatsuppe på pose noen ganger. Men det er også veldig enkelt å lage selv! Kjøp inn hermetiserte tomater, tomatpurre, løk, hvitløk, olivenolje og eventuelt makaroni og egg. Finhakk løk og hvitløk (så mye du ønsker) og stek dem sammen med litt olivenolje i kaserollen. Tilsett deretter hermetiserte tomater (skinnfri) og litt tomatpurre. To bokser hermetiserte tomater trenger for eksempel to spiseskjeer tomatpurre. Putt oppi det krydderet og tilbehøret du ønsker og la suppen koke. Mos tilslutt med en stavmikser og server.

 

#10: Pestopasta med kyllingkjøttdeig.
Kjøp inn kyllingkjøttdeig, fullkornpasta, pesto og eventuelt olivenolje. Kok opp pastaen og stek kjøttdeigen. Krydre kjøttdeigen med det du ønsker. Hell så av vannet fra pastaen og putt oppi kjøttdeigen sammen med den. Tilsett pesto og rør. Ferdig!

 

Les også:
Ti tips mot overvekt
Top 10 beste tips for en flatere mage
Top 10 beste tips til trening for gravide 

 

Kilder:
http://www.studenttorget.no/index.php?show=4969&expand=3797,4969&artikkelid=10857
http://trd.by/livsstil/2015/10/19/7-billige-sunne-og-sykt-enkle-middager.-Ja-det-g%C3%A5r-an-11693550.ece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − six =