10 mytologiske skapninger som faktisk eksisterte

By | November 12, 2014

 

 

 

1. Drager

megalaniaDen svært omdiskuterte Megalania (Varanus Priscus) er en utdødd varanart fra Australia og eksisterte for 30 – 40000 år siden. Forskere antar at denne “dragen” hadde en normal lengde på ca 7 meter og veide mellom 600 – 620 kg.

Den kunne ikke blåse flammer, men hadde et giftig spytt og fungerte som blodtynner og fikk derfor byttet til å blø i hjel på kort tid. Dens nærmeste slektning som lever i dag er den fryktede Komodo “dragen” som lever et farefritt liv på øya Komodo, utenfor Afrika.

 

 

2. Imoogi

ImoogiDen Koreanske legenden Imoogi, også kjent som “Korean Dragon” ble faktisk funnet i Sør Amerika. Dette beistet av en drage/slange var over 46 fot i lengde og veide over et tonn!

Om dette beistet hadde kommet over et voksent  menneske, ville den kunne ha slukt det hel uten å måtte anstrenge seg.

 

 

3. Amazons

amazons-warriorFor den som ikke kjenner til Amazons, var det den fryktede krigerstammen med kvinner. Du har sikkert hørt om TV serien “Xena Warrior Princess” som er bygget opp under legenden om Amazons.

Det er nå blitt oppdaget flere graver av kvinne skjelett der våpnene fulgte med dem i graven.

 

 

4. Dire wolf

Skrekk ulvDire Wolf var en mye større ulv enn den vi har i dag. Med en større og kraftigere kropp, lengre og skarpere tenner, har denne skapningen blitt populær å ha med i filmer og TV serier.

Det er en utryddet rase i dag, men lever fortsatt i vår fantasi, eventyr og på lerretet!

 

5. Unicorn

african-unicornDette er ikke den enhjørningen vi kjenner til fra eventyrene, men rasen eksisterer faktisk den dag i dag og heter “African Unicorn“. Vi vil ikke påstå at den ligner så mye på den fiktive varianten i tegneseriene med horn i panna, men heller en kryssing av sebra og rådyr.

Ikke spesielt pen å se til, og kanskje er det akkurat derfor at vi ikke har hørt så mye om den.

 

 

6. The Kraken

The KrakenKraken er den gigantiske blekkspruten som i historiene forteller at den har sunket store båter.

For ikke lenge siden ble det oppdaget en kolossal blekksprut på hele 46 fot i lengde og virker som å være ganske så identisk med beskrivelsene om den legendariske “Kraken”. Ikke nok med at den er stor, men hver enkelt sugekopp på armene er utstyrt med store skarpe klør!

Denne skapningen ble oppdaget 100 mil sør for Japan, så nå venter vi bare på et bevis på at også Godzilla har eksistert..

 

Denne videoen er verd å se!

 

7. Beserkers

BeserkereBeserkers – Nord krigere eller Vikinger spiller en stor rolle i spillindustrien for tiden, men det er nå kommet frem til at disse faktisk eksisterte. Grunnen til deres brutale atferd kan stamme fra bruk av rusmidler som ga “Vikingene” en brutal fordel i kamp.

 

 

8. Moby Dick

Moby DickHistorien om Moby Dick er faktisk inspirert av en Spermhval med navnet Mocha Dick som knuste over 100 hvalfanger skip. Denne hvalen ble også kjent under navnet “the white whale of the pasific” og i følge myten, var denne hvalen “hardhudet”, noe som gjorde det umulig å få spiddet hvalen.

 

 

9. Hobbits

Kranie fra en HobbitDu trodde kanskje at dette var en fiktiv figur fra “Ringenes Herre”, men skjelett restene er faktisk blitt funnet på en Indonesisk øy og viser til at en Hobbit hadde et hode på 1/3 av størrelsen til et normalt menneske. Det ble tidligere trodd at dette var neandertalere, men nå har de klart å skille mellom neandertalere og det som nå heter hobbiter.

 

 

10. Dracula

Vlad in palierJa, Drakula har eksistert.. Ikke akkurat slik vi framstiller ham i moderne historier der han suger seg mett på blod og gjør seg om til flaggermus, men han var en grotesk mann!

Dracula levde faktisk for under 500 år siden. Han var en Rumensk prins med navnet “Vlad in palier” som torturerte og drepte sine fiender ved å spidde de.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =