10 sunne alternativer til godteri

By | November 29, 2016

 

 

Ofte kommer søtsuget og kaster seg over deg. Godteri er jo så godt, men ikke noe man bør spise hver dag. Så hva kan man bytte ut godteriet med? Her er 10 sunne alternativer til godteri:

 

#1: Eplebiter med kanel
Del et eple i båter og putt dem i en pose. Tøm deretter 1 ts. med kanel over og rist posen godt. Legg eplene i en skål og nyt!

 

#2: Grønnsaker med dipp
Kutt opp forskjellige grønnsaker som gulrot, kålrot og brokkoli. Lag en dipp med kesam i stedet for rømme, og vips, så har du et betraktelig sunnere alternativ til potetgull med dipp.

 

#3: Yoghurtdessert
Putt honning, valnøtter og bær oppi en liten boks med yoghurt, eller putt alt i en skål eller lignende. En sunn og god dessert som stagger søtsuget.

 

#4: Lag din egen sunne is
Putt for eksempel juice eller saft med lite sukker i isformer og frys ned. Da har du alltid et sunt alternativ å ty til når søtsuget overtar.

 

#5: Sunnere brus
Bland halvt om halvt med juice og kulsyrevann og du har en betraktelig sunnere brus som du kan nyte med god samvittighet.

 

 

 

#6: Fruktsalat med vaniljekesam
Kutt opp den frukten du måtte ønske og ta på ønsket mengde vaniljekesam. Det går også ann å tilsette rosiner og nøtter.

 

#7: Smoothie
Smoothie er både søtt, godt og sunt! Bruk ingredienser som masse bær, litt yoghurt og banan. Det går også ann å fryse smoothien i isformer, slik at du har en sunnere is tilgjengelig i fryseren.

 

#8: Sjokoladebanan
La vær å skrelle bananen, men kutt den i to langsetter. Putt inn noen ruter med mørk sjokolade og pakk aluminiumfolie rundt bananen. La den stå i stekoven i 10-20 minutter på 200 grader. Spis deretter med skje, uten å ta av skallet. Denne snacksen er også perfekt til å grille på bål når man er på tur!

 

#9: Nødlager
Ha noen sunne barer liggende. Dermed har du alltid et lett tilgjengelig nødlager om søtsuget skulle bli for ille.

 

#10: Frukt og bær dyppet i mørk sjokolade
Smelt mørk sjokolade i en vannbad. Dypp biter med de fruktene du måtte ønske oppi sjokoladen. Du kan deretter enten avkjøle sjokoladen eller spise frukten mens sjokoladen enda er varm.

 

Les også:
10 tips mot overvekt
10 enkle, sunne middager
Top 10 beste tips for flatere mage

 

Kilder:
https://www.vektklubb.no/artikkel/slanke-digg-til-deg-som-elsker-soett-20174650
http://www.klikk.no/foreldre/mat/article665730.ece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 6 =