10 ting å oppleve i London

By | October 19, 2016

 

 

London er en europeisk storby som mange ønsker å besøke. Men hva bør man få med seg mens man er der? Her er 10 tips til hva du kan oppleve i London:

 

#1: Big ben
Big ben er en svært typisk turistattraksjon som man bare må ta en tur for å se på og ta bilder av. Klokken er kjent for å alltid være nøyaktig, og brukes den dag i dag som offisiell klokke i mange nyhetstasjoner, blant annet BBC.

Big Ben by Eline Berre

 

#2: London eye
London eye er Europas største pariserhjul, hvor du får god utsikt over London. Hjulet bruker 30 minutter på å gå rundt og stopper aldri å gå. Du må altså gå av og på hjulet mens det fortsatt er i bevegelse.

 

#3: Hyde park
Hyde park er en av de største byparkene i verden. Over 4000 trær, en innsjø, enger, blomsterhager og en utrolig lekeplass er noe av det du finner her. Du kan både sole deg, bade, padle, spille tennis, kjøre skateboard eller rett og slett bare slappe av. To restauranter er også å oppfinne i parken.

10 ting å oppleve i London

 

#4: Tower bridge
Tower bridge er en bro fra 1894 og er en av London sine mest kjente landemerker. Broa går over Themsen og for å gå over selve gangfeltet må du betale noen kroner. Til gjengjeld får du en nydelig utsikt over London.

 

#5: Tower of London
Tower of London er en av verdens mest kjente festninger. Festningen ligger i den nordlige delen av Themsen. Bygningen, som er fra middelalderen, har vært både et fengsel og et kongelig palass. Vandring i fengselcellene, britiske kronjuveler og god utsikt over London er noen av det plassen har å tilby.

 

#6: British museum
British museum er et av verdens største og mest kjente museer. Blant 7 millioner gjenstander får du blant annet se mumier og rosetta-steine. Museumet er gratis, noe som er et pluss.

 

#7: Buckingham Palace
Buckingham Palace er den britiske monarks offisielle residens i London, noe det har vært siden 1837. Hver dag klokka 11.30 skiftes det vakter, noe som samler mye folk rundt slottet. Man kan også betale for å komme inn å se deler av slottet. Uansett om du velger å betale deg inn eller ikke er dette en typisk turistplass som må ses og bli foreviget gjennom bilder.

buckingham palace by eline berre

 

#8: Green park
Green park er en av de kongelige parkene i London, som ligger rett utenfor Buckingham Palace. Verdt et besøk når du likevel er i området!

Green park by Eline Berre

 

#9: Underground
Ta undergrunnsbanen. Dette er en rask, enkel og billig måte å komme seg rundt i London på. Har du ikke opplevd undergrunnsbane før, er det også en opplevelse verdt å få med seg.

 

#10: Maddam tussauds
Maddam tussauds har mer enn 400 svært virkelighetstro voksdukker av kjente og mindre kjente personer. Et must når du er i London!

 

Les også:
10 ting å oppleve i York
10 beste søkemotorer for billig reise
10 største byer i verden

 

Kilder:
https://no.wikipedia.org/wiki/British_Museum
https://no.wikipedia.org/wiki/Big_Ben
https://no.wikipedia.org/wiki/London_Eye
https://no.wikipedia.org/wiki/Buckingham_Palace
http://www.reiseguiden.no/artikler/london-dette-ma-du-fa-med-deg-9996

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =