10 utrolige fakta om Hjemme Alene

By | May 18, 2016

 

 

Hjemme Alene er for de fleste en kjent film tittel og har for mange blitt en tradisjon å se i førjulstiden. Men har du noe kjennskap til filmen bortsett fra det du ser på TV’n?

Vi har samlet sammen noen meget interessante opplysninger om denne fantastiske filmen som du sikkert vil sette pris på å lese gjennom.

 

1. Huset fra filmen Hjemme Alene

Dette massive huset like utenfor Chicago er hvor all spenningen og juleminnene har sitt opphav. Selv om mye av innspillingen ble utført i et studio, er det likevel mange opptak som ble gjort i det originale huset.

For den som er interessert i å vite adressen, så kan du notere deg: 671 Lincoln Ave,
Winnetka, IL 60093

Huset ble sist solgt i 2012 for 1,5 millioner dollar. Med på kjøpet, må de nye huseierne tolerere tusenvis av nysgjerrige tilhengere av julefilmen som kommer for å ta bilder av det som en gang var fylt opp med primitive, men effektive feller.

 

2. Macaulay Culkin fikk rollen som Kevin McAllister takket være rollen i “Uncle Buck”

 

Culkin vokste opp i en fungerende familie og hans beryktede far, Kit, fremsto som en noe uprofesjonell manager. Kevin Macaulay begynte å opptre allerede da han var seks år gammel og fikk sin første store rolle på skjermen i 1989 med John Hughes ” Onkel Buck, “. Det var hans prestasjoner i “Uncle Buck”, der han fremsto som ganske så veslevoksen som åpnet døren for rollen i Hjemme Alene.

“John Huges elsket Macaulay sine prestasjoner i filmen Uncle Buck og var derfor ivrig på å få ham med på en større rolle i en ny film”

Chris Colombus som er mannen bak filmen Hjemme Alene, hadde flere andre unger som fikk komme på audition for rollen som Kevin, men det var mer for å være rettferdig. Det var vel egentlig bestemt lenge før hvem som skulle få rollen.

 

3. Joe Pesci hadde store problemer med å passe på sitt “munnbruk”

hjemme-alene-joe-pesci

 

Joe Pesci er ikke den skuespilleren som du ser gå igjen i barne og familie filmer. Chris mente likevel at Joe Pesci ville passe perfekt for rollen som “Harry Lime” og at han skulle improvisere under scenene der han var sint. Dette skulle vise seg å være ganske så vanskelig men den munnbruken han ellers var vant til.

Colombus foreslo at han skulle bruke ordet “fridge” i stede for det F-ordet han ellers var vant til å bruke. Dette skulle vise seg å bidra til mye mindre reshoots når ordet “fridge” ble benyttet.

 

4. The Old Man Marley var egentlig ikke med i det originale manuset.

Hughes skrev opprinnelig “Home Alone” som en rett, “Tre Stooges’-style action komedie, men Columbus følte at filmen trengte noe mykere og mer emosjonelle handlinger mellom komiske skrik og fall.
Columbus kom opp med historien om den skumle naboen spilt av den avdøde karakterskuespiller Roberts Blossom etter Hughes leverte første manuset utkast. Han følte det trengs en mer sentimental side utover bare Kevin som blir skilt fra sin familie. Så han hentet inn et tegn som vettskremt Kevin først, men endte opp med å redde ham. At Kevin hjalp også gjenforene sin nabo med sin eks-familien bidro ytterligere kjøre hjem filmens avhandling om betydningen av familie og tilgivelse. Se, det er ikke alt om alvorlige skader.

 

5. Daniel Stern hylte ikke på ordentlig da en tarantella ble plassert på ansiktet.

 

I det “Marv” setter i et latterlig hyl mens den ekle skapningen var i ansiktet, ble det spilt inn uten lyd. I frykt for at den 8-bente skapningen skulle bite av frykt, valgte de heller å legge på lyden i etterkant.

Daniel insisterte også på at de fikk bare en sjanse på dette klippet. Han ville ikke gjenta innspillingen om den ikke ble bra nok første gang.

 

 

NESTE TIPS NR 6 – 10 >>>

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − thirteen =