Top 10 Beste Julefilmer

By | October 4, 2012

Julefilmer 2016

Under har vi listet opp de topp 10 beste julefilmer frem til 2016 . Det vi har tatt med i betraktning er hvor god historien er, hvor gjennomført filmen er og i hvor stor grad filmen gir julestemning. Vi har laget denne siden spesielt for å gi tips dere lesere om hvilke filmer som er verd å se.

Under listen over de 10 beste julefilmer, har vi listet opp en del andre julefilmer som du kanskje ikke en gang var klar over at eksisterte. Ser du noen filmer som mangler i denne listen, setter vi stor pris på tilbakemelding.

Noen som vet hva den store julefilmen 2016 vil bli? Tips oss om du har noe info..

 

 

Dette er vår top 10 beste julefilm liste:

 

Film cover til hjemme alene #1 Home Alone (1990)

Skuespillere:  Macaulay CulkinJoe PesciDaniel Stern, John Heard, Roberts Blossom og Catherine O’Hara.

Kategori: Komedie

Terningkast: 6

Kort fortalt: En fantastisk god julefilm med historien om en liten gutt som blir forlatt og gjenglemt av sin familie i det de skulle reise til Frankrike for å feire jul der. Familiens reiseplaner hadde allerede på forhånd blitt plukket opp av to kjente innbruddstyver som bare ventet på at huset skulle stå tomt. Det de ikke hadde i forventningene, var at det fortsatt var en gutt igjen i boligen og at han ikke ville gi fra seg huset uten kamp.

Personlig kommentar: Når det kommer til Julefilmer, vil jeg si at dette er en av mine absolutte favoritter. Jeg har sett filmen over 30 ganger gjennom årene og vil sikkert fortsette med å se filmen om og om igjen i årene som kommer. Jeg synes faktisk at filmen er så bra, at jeg ønsker en gang å reise til Chicago/Evanston bare for å se meg rundt om der hvor det er blitt filmet. For den som ikke har sett denne filmen før, anbefaler jeg at de kjøper den med en gang.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

Les også: Fakta om filmen “Home Alone” du sikkert ikke kjenner til

 

 

Cover for The Family Man#2 The Family Man (2000)

Skuespillere:  Nicolas CageTéa Leoni, Don Cheadle og Jeremy Piven

Kategori: Drama/Komedie

Terningkast: 6

Kort fortalt: En mann har gjort de riktige valgene for å oppnå penger, makt og suksess. Dette ble oppnådd fordi han valgte å bryte kontakten med sin store kjærlighet i sin unge alder og holde fokus på det som var viktig, nemlig jobb. En juledag møter han på en “ånd” på en lokal kiosk som forandrer alt han har levd for de siste årene. Livet hans blir snudd på hodet, da han blir å oppleve livet han ville hatt om han ikke forlot sin kjæreste til å starte med.

Personlig kommentar: Jeg elsker denne filmen! Dette er en typisk julefilm som har noen av trekkene fra andre juleklassikere, men i dette tilfellet ganske så “polert”. Jeg anbefaler absolutt alle å se denne filmen, om de ikke har sett den før.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

Cover for filmen#3 Surviving Christmas (2004)

Skuespillere: Ben Affleck, Christina Applegate,  James Gandolfini og Catherine O’Hara

Kategori: Komedie

Terningkast: 5

Kort fortalt: Det er ikke like greit å feire jul på “normalt vis” om man ikke har hverken venner eller familie å feire den med. Drew Latham (Ben Affleck) blir tipset om å oppsøke sitt barndomshjem for å overkomme hans problemer. Der ender han opp i en situasjon hvor han betaler de ukjente beboerne i barndomshjemmet store summer for at de skal late som om de er hans “ekte” familie over julen.

Personlig kommentar: Jeg vet ikke helt hva det er, men det er noe med denne filmen som gir meg en meget god julestemning. Kanskje er det det at han kommer tilbake til sitt eget barndomshjem og jeg selv mimrer tilbake til tiden jeg var ung, eller så er det noe annet jeg kjenner meg igjen i. Akkurat hva det er aner jeg ikke, men filmen er i alle fall koselig.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

#4 Home Alone 2 (1992)

Skuespillere: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard, Roberts Blossom og Catherine O’Hara.

Kategori: Komedie

Terningkast: 5

Kort fortalt: Igjen blir Kevin McCallister (Macaulay Culkin) forlatt, men denne gangen på en flyplass i det de var på vei til å feire jul i California. Kevin havner alene på feil fly uviten om at han er på vei til New York og uten sin familie. Der møter han tilfeldigvis på de samme bandittene som var et problem i Chicago og ville stjele inventaret i hans hjem. I denne filmen er det en leketøysbutikk som står i fare for å bli ranet på selveste Julaften, men igjen klarer Kevin å gjøre jobben ekstra vanskelig for innbruddstyvene.

Personlig kommentar: Nå har jeg selv vært i NYC og faktisk stått på mange av de stedene hvor filmen har vært spilt inn. Kanskje er det min egen nostalgi som slår inn når jeg ser denne filmen? Uansett syns jeg filmen er nesten like bra som Hjemme Alene nr 1. Det fineste med filmen må vel være når “Kevin” står ved Rockefeller og ser på vårt Norske juletre 🙂

>>Klikk her for å se trailer<<<

Les også: 10 Utrolige fakta fra filmen Hone Alone 2

 

#5 Christmas Vacation (1989)

Skuespillere: Chevy Chase, Beverly D’Angelo 0g Juliette Lewis

Kategori: Komedie

Terningkast: 6

Kort fortalt: Det å ha hele familien på julebesøk både fra mor og far’s sin side trenger ikke alltid å være slik som man forestiller seg. I dette tilfellet drømmer Clark (Chevy Chase) om akkurat den perfekte gjenforening hvor alt skal gå som planlagt. Det som heller skjer er at alt går stikk i strid. Dette må være den største Jule-katastrofefilmen som noen gang har vært produsert frem til nå.

Personlig kommentar: Det er lett å kjenne seg igjen etter hvor ivrig man er etter å gjenoppleve en tidligere og vellykket julefeiring. Det er akkurat den følelsen jeg får av denne filmen. Det å være så uheldig som “Clark” er i denne filmen, skal godt gjøres, men jeg forstår at den treffer mange hjerter.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

Cover til julefilmen#6 Elf (2003)

Skuespillere: Will Ferrell, James Caan og Bob Newhart

Kategori: Komedie

Terningkast: 4

Kort fortalt: Et lite barn klarer mot alle odds å komme bort fra sin familie og mirakuløst ende opp med Julenissen og hans alver. Der blir han oppdratt som alv gjennom mange år før han plutselig får for seg at han ønsker å møte sin ekte far. Ting blir ikke helt som forventet når han begir seg ut i den menneskelige verdenen for første gang for å lete opp sin far, som faktisk ikke helt var som forventet.

Personlig kommentar: Jeg syns Will Ferrell alltid har spilt teit i filmene sine og denne julefilmen er intet unntak. Selv om det blir på grensen til litt for “overspill” til tider, byr filmen på mye juleglede. Dette er en av de julefilmer for barn og voksne som er dum, men som likevel er en glede å se.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

Cover på julefilmen#7 The Family Stone (2005)

Skuespillere: Dermot Mulroney, Sarah Jessica Parker og Claire Danes

Kategori: Familie/Drama

Terningkast: 5

Kort fortalt: Det er alltid spennende når du skal møte foreldrene til kjæresten din for første gang. I denne spesielle situasjonen er det i forbindelse med julefeiring. Det Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) fryktet mest med besøket endte faktisk opp med å være sant. Velkomsten var ubehagelig spesiell, og følelsen av å føle seg velkommen var langt fra tilstede.

Personlig kommentar: Dette er en koselig julefilm som jeg anbefaler folk å se minst 1 gang i livet. Det er ikke så mange som kjenner til filmen og den har ikke hatt så mye omtale og det er litt rart med tanke på hvor bra filmen er.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

Mann og dame i jul#8 The Christmas Hope (2009)

Skuespillere: Madeleine Stowe, James Remar og Ian Ziering

Kategori: Drama

Terningkast: 5

Kort fortalt: Et par knytter seg til ei lita jente som mistet moren sin på selve julaften. Dette skaper litt problemer på grunn av de følelsene de sitter med på grunn av sin avdøde sønn.

Personlig kommentar: Dette er en rørende film som ikke helt gir den rette julestemninga, men som likevel er god å se i juletiden. Jula  er en høytid hvor man skal holde sammen og tenke på de som kanskje ikke har det så bra og det er noe som filmen her treffer godt på.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

 

cover for julefilmen#9 The Polar Express (2004)

Skuespillere (stemme): Tom Hanks, Chris Coppola og Michael Jeter

Kategori: Familie/animasjon

Terningkast: 5

Kort fortalt: Et juleeventyr som starter når en gutt våkner at et tog som stopper utenfor hans hus når han sover. Nysjerrigheten bringer ham ut for å se på det fantastiske juletoget som har klart å komme frem til ham uten noen form for jernbaneskinner. Dette er starten på en fantastisk reise mot nordpolen for å møte julenissen og hans hjelpere.

Personlig kommentar: Dette er den beste animasjon julefilm jeg noen gang har sett. Hele filmens handling er på et tog, men likevel får jeg en god julestemning av å se på filmen.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

cover på film#10 Love Actually (2003)

Skuespillere: Hugh Grant, Martine McCutcheon og Liam Neeson

Kategori: Komedie/drama

Terningkast: 4

Kort fortalt: Her følger vi livene til 8 meget forskjellige par som sliter med kjærligheten på forskjellige nivå i mnd før jul.

Personlig kommentar: Denne filmen har meget fokus på romantikk i mine øyne. Det med jul og julefeiring kommer kanskje ikke så mye frem som ønsket. Jeg har likevel valgt å ha med denne filmen i top 10 beste julefilmer listen, på grunn av at historiene er så utrolig bra.

>>>Klikk her for å se trailer<<<

 

 

Andre interessante julerelaterte sider:

Beste Julefilmer for barn

Top 10 listen over beste julegavetips

10 Utrolige fakta om Hjemme Alene

 

 

 

Kommende Julefilmer for 2016

Office Christmas Party >Trailer<
Dette må være tidenes villeste firma julefest noen gang! En morsom komedie du bare må få med deg!

Bad Santa 2 >Trailer<
Om du likte Bad Santa, vil du helt sikkert like etterfølgeren også. De samme skuespillerne er med på å sette deg i julestemning for 2016!

 

 

 

Andre julefilmer du kanskje vil kjenne igjen?

– A Bride for Christmas (2012) >Trailer< >Kjøp film<

– A Charlie Brown Christmas (1965) >Trailer< >Kjøp film<

– A Christmas Carol (1984)

– A Christmas Carol Walt Disney (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– A Christmas Kiss (2011) >Trailer< >Kjøp film<

– A Christmas Proposal (2008) >Trailer< >Kjør film<

– A Christmas Story (1983) >Trailer< >Kjøp film<

– A Christmas Story 2 (2012) >Trailer< >Kjøp film<

– A Christmas Wedding (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– A Princess for Christmas (2011) >Trailer< >Kjøp film<

– A Town Without Christmas (2001) >Trailer< >Kjøp film<

– A Very Harold & Kumar 3D Christmas (2011) >Trailer< >Kjøp film<

– A Very Murray Christmas (2015) >Trailer<  >Kjøp film<

– All I Want For Christmas (1991) >Trailer< >Kjøp film<

– All She Wants For Christmas (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– An All Dog’s Christmas Carol (1998) >Trailer<

– Annabelle’s Wish (1997) >Full film<

– Bad Santa (2003) >Trailer< >Kjøp film<

– Bad Santa 2 (2016) >Trailer< >Kjøp film<

– Bestevenner (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– Black Christmas (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– Borrowed Hearts (1997) >Trailer< >Kjøp film<

– Casper’s Haunted Christmas (2000) >Trailer< >Kjøp film<

– Christmas Cottage (2008) >Trailer< >Kjøp film<

– Christmas Angel (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– Christmas In Boston (2005) >Trailer< >Kjøp film<

– Christmas in Wounderland (2007) >Trailer >Kjøp film<

– Christmas Story (2007) >Trailer< >Kjøp film<

– Christmas With A Capital C (2011) >Trailer< >Kjøp film<

– Christmas With The Kranks (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– Deck The Halls (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– Dennis The Menace Christmas (2007) >Trailer< >Kjøp film<

– Die Hard (1988) >Trailer< >Kjøp film<

– Elf (2003) >Trailer< >Kjøp film<

– Eloise At Christmastime (2003) >Trailer< >Kjøp film<

– Fred Claus (2007) >Trailer< >Kjøp film<

– Frosty The Snowman (1969) >Trailer< >Kjøp film<

– Four Christmases (2008) >Trailer< >Kjøp film<

– Gremlins (1984) >Trailer< >Kjøp film<

– His And Her Christmas (2005) >Trailer< >Kjøp film< >IMDB<

– Holiday Affair (1996) >Trailer< >Kjøp film< >IMDB<

– Home Alone (1990) >Trailer< >Kjøp film< >IMDB<

– Home Alone 2 (1992) >Trailer< >Kjøp film<

– Home Alone 3 (1997) >Trailer< >Kjøp film<

– Home Alone 4 (2002) >Trailer< >Kjøp film<

– Home Alone 5 (Kommer) >Trailer< >Kjøp film<

– Home For The Holidays (2005) >Trailer< >Kjøp film<

– How The Grinch Stole Christmas (2000) >Trailer< >Kjøp film<

– I’ll Be Home For Christmas (1998) >Trailer< >Kjøp film<

– I Saw Mommy Kissing Santa Claus (2002) >Trailer< >Kjøp film<

– It’s A Wonderful Life (1946) >Trailer< >Kjøp film<

– Jack Frost (1998) >Trailer< >Kjøp film<

– Jingle All The Way (1996) >Trailer< >Kjøp film<

– Julenatt I Blåfjell (2010) >Trailer< >Kjøp film<

– Krampus (2015) >Trailer< >Kjøp film<

– Last Holiday (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– Love Actually (2003) >Trailer< >Kjøp film<

– Mickey’s Christmas Carol (1983) >Trailer< >Kjøp film<

– Mickey’s Once Upon A Christmas (1999) >Trailer< >Kjøp film<

– Mickey’s Twice Upon A Christmas (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– Mickey’s Magical Christmas (2001) >Trailer< >Kjøp film<

– Miracle On 34th Street (1994) >Trailer< >Kjøp film<

– Misteltoe Over Manhattan (2011) >Trailer< >Kjøp film<

– Mrs. Miracle (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– Nativity (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– National Lampoon’s Christmas Vacation (1989) >Trailer< >Kjøp film<

– Naughty or nice (2012) >Trailer< >Kjøp film<

– Night Before Xmas (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– Noel (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– Nothing Like The Holidays (2008) >Trailer< >Kjøp film<

– November Christmas (2010) >Trailer< >Kjøp film<

– Office Christmas Party (2016) >Trailer< >Kjøp film<

– On Strike For Christmas (2010) >Trailer< >Kjøp film<

– On The 2nd Day of Christmas (1997) >Trailer<>Kjøp film<

– One Magic Christmas (1985) >Trailer< >Kjøp film<

– Prancer (1989) >Trailer< >Kjøp film<

– Reisen Til Julestjernen (1976) >Trailer< >Kjøp film<

– Reisen Til Julestjernen (2012) >Trailer< >Kjøp film<

– Richie Rich’s Christmas Wish (1998) >Trailer< >Kjøp film<

– Ronja Røverdotter

– Rudolph The Red Nosed Reindeer (1948) >Trailer< >Kjøp film<

– Santa Baby (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– Santa Buddies (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– Santa Claus (1985) >Trailer< >Kjøp film<

– Santa Who? (2000)

– Single Santa Seeks Mrs. Claus (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– Shrek The Halls (2007) >Trailer< >Kjøp film<

– Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa

– Surviving Christmas (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– Tante Pose (1940)

– The Bishop’s Wife (1947)

– The Christmas Blessing (2005) >Trailer< >Kjøp film<

– The Christmas Hope (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– The Christmas Shoes (2002) >Trailer< >Kjøp film<

– The Dog Who Saved Christmas (2009) >Trailer< >Kjøp film<

– The Family Man (2000) >Trailer< >Kjøp film<

– The Family Stone (2005) >Trailer< >Kjøp film<

– The Holiday (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– The Muppet Christmas Carol (1992) >Trailer< >Kjøp film<

– The Night Before (2015) >Trailer< >Kjøp film< >IMDB<

– The Night Before The Night Before Christmas (2010) >Trailer< >Kjøp film<

– The Nightmare Before Christmas (1993) >Trailer< >Kjøp film<

– The Perfect Holidy (2007) >Trailer< >Kjøp film<

– The Polar Express (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– The Preachers Wife (1996) >Trailer< >Kjøp film<

– The Santa Clause (1994) >Trailer< >Kjøp film<

– The Santa Clause 2 (2002) >Trailer< >Kjøp film<

– The Santa Clause 3 (2006) >Trailer< >Kjøp film<

– The Santa Trap (2002) >Trailer< >Kjøp film<

– The Twelve Days Of Christmas Eve (2004) >Trailer< >Kjøp film<

– The Year Without A Santa Claus (1974) >Trailer< >Kjøp film<

– This Christmas (2007) >Trailer< >Kjøp film<

– While You Were Sleeping (1995) >Trailer< >Kjøp film<

– White Christmas (1954)

 

 

 

Skulle du ha noe på hjertet, er du hjertelig velkommen til å dele det med oss under kommentarer.. Takk 🙂

 

Vi har hentet info fra:

* Imbd.com

* Wikipedia

 

 

2 thoughts on “Top 10 Beste Julefilmer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =