Top 10 beste tips for å slanke seg fort

By | December 27, 2012

 

Det å slanke seg fort trenger ikke alltid å være så hardt som mange tror.
Kroppen fungerer forskjellig fra person til person og vi kan vel si at det er litt urettferdig til tider at det er personer som spiser usunt og aldri har trent noe som helst, klarer å se ut som om de har “bodd” på et trening studio de siste årene.

Men like vel så er det basisen som avgjør hvor fort man blir slank. Så hva er basisen?? Det er de 3 grunnleggende regler vi bør følge for å få resultater.

Det er ytterst viktig at vi har selvdisiplin, motivasjon og et mål!

Om grunnlaget ligger til rette for deg, kan du uten noen form for problemer klare å slanke deg fort. Hvor fort er noe avhengig av arv.

 

Les også:

10 beste tips til flatere mage

10 beste tips til trening for gravide

10 beste tips til protein dietter

10 beste tips mot halsbrann

 

 

10 Beste tips for å slanke seg fort

 

#1 Spis rosiner.

En haug med rosiner på et bordVi trenger alle sukker. Får vi for lite av det, vil vi bli slapp og skjelven av det lave blodsukkeret som vi ender opp med i kroppen. Likevel er det ting du kan spise som ikke gjør at du legger på deg om det er i moderate mengder, nemlig rosiner. Ha alltid en eske med rosiner i veska eller i jakka. Når du blir sulten vil det meste friste og da vil rosinene bidra til å ta bort sult følelsen for en stund lengre og hjelpe deg stort på vei i prosessen om å gå ned i vekt.

 

#2 Styrketrening er ytterst viktig.

kvinne som står på ett ben med vekter i hendeneOm du er en person som ikke bryr seg om muskler, men bare ønsker å rase ned i vekt, bør du vite at styrketrening bidrar til at forbrenningen holdes høyere i de periodene du slapper av. Du trenger ikke å bygge muskler slik at det vises, men nok til at du blir litt sterkere. Kombinerer du det med elipse maskin, sykkel eller lignende vil du få en mye bedre og raskere effekt enn om du skipper styrketreninga. Vi vet at mange syns det er kjedelig med styrketrening, men om du mener alvor i å slanke deg fort, må du bare sørge for å vedvare din selvdisiplin.

 

 

#3 Spis trege karbohydrater om morgenen.

en haug med havregryn på ei plateDu har sikkert hørt at du skal holde deg unna trege karbohydrater, men det stemmer ikke alltid. Tar du en skål med havregryn og skummet melk eller i beste fall vann hver eneste morgen, har du næringsrik og mettende mat som holder deg mett lenge! Her vil det ikke være noe som løfter opp blodsukkeret ditt stort, men da er det greit å ha tilgang til en eske med rosiner eller en banan når det begynner å bli krise.

>>>Les mer om havregryn her<<<

 

 

#4 Drikk vann før mat for å gå ned i vekt.

Vann som renner fra springen i et glassDet er meget uheldig for oss at vi til tider spiser mer enn vi trenger fordi at det smaker så godt eller at vi er så sultne at vi rett og slett føler for å overkompensere. Når vi først er stappmett sitter vi igjen med en dårlig selvfølelse og angrer på det som er blitt tatt inn. Ved at vi drikker mellom en halv liter til en liter med vann før man skal spise, gjør at vi blir mett tidligere og derfor tar inn mye mindre karbohydrater. Dette er et meget godt tips til de som kjenner seg igjen i det å spise for mye til hvert måltid.

Om ikke vann er fristende nok til å opprettholde denne oppgaven, er Pepsi Max eller annen sukker fri brus et godt alternativ også.

Les også: De beste tipsene  for flat mage 

#5 Spis halvparten så fort.

klokke som viser 20 minutterOm du ikke er av de tregeste til å spise opp maten din, anbefaler vi at du roer ned tempoet til ca halvparten. I stede for å bruke 10 minutter på middagen bør du heller bruke 20 minutter. Det tar en stund for kroppen til å si ifra om at den har fått nok mat og ikke trenger mer. Spiser du for fort, vil du ha klart å ha i deg alt for mye mat innen kroppen rekker å si ifra.

 

 

 

#6 Bruk sort pepper og chili i maten.

chili i alle farger fra grønn til rødDu visste kanskje ikke dette, men sort pepper bidrar til å minske hungeren for noe søtt. Om du har problemer med å holde deg unna godteri, kan sort pepper være ideelt å bruke i så mange anledninger som mulig.

Noen eksperter mener at grunnen til at mye av folket i Thailand er så slanke til tross for all den friterte maten med ris de spiser, er på grunn av all chili de har i maten sin. Chili er et godt tilskudd for å få økt forbrenningen ytterligere. >Prøv Chili Burn Gratis<

 

Les også: Hvordan chili hjelper på forbrenningen her (Engelsk).

 

 #7 Frik ut en gang i uken med mindre sunn mat.

En hamburger med tomat, salat og ostMan skulle kanskje ikke tro dette men det er viktig at kroppen ikke blir for vant til å kun fordøye lett mat. De som ønsker å gå ned i vekt og holde seg der, er nødt til å ha en dag der man koser seg ekstra. Dette fordi at kroppen har en tendens til å tilpasse forbrenningen ettersom hva vi spiser. Om vi slutter helt opp med normal mat, vil forbrenningen synke drastisk. Når du da plutselig får lyst på noe godt, er det fare for at det du har i deg vil bli lagret på siden. La derfor for eksempel Lørdagen være en dag der man kan koble bort fra slankehysteriet.

 

 

 

oftere måltid#8 Spis oftere og mindre

Prøv å se om du klarer å legge inn ett ekstra måltid om dagen. Frokost,  middag og kveldsmat er egentlig et måltid for lite. Ved flere måltid trenger vi ikke å spise så mye siden det snart er mat igjen. Et godt tips kan for eksempel være å spise ett måltid kl 07-08.00   11-12.00  15-16.00  19-20.00

 

 

 

kvinne åpner et kjøleskap om natten#9 Ikke spis etter kl 20.00

Vi trenger ikke å fylle magen slik at vi har noe å tære på om natten. Når vi har mat som skal fordøyes når vi sover, vil kvaliteten på søvnen bli dårligere og vi blir mindre opplagt om morgenen. Ha en regel om at siste måltid blir tatt mellom 19-20.00 slik at du heller får en slankende effekt av å sove om natten.

 

 

tyggegummi som reduserer vekt#10 Tyggegummi

Det er faktisk bevist at tyggegummi har god effekt for de som holder på å slanke seg. Når du tygger sukker-fri tyggegummi, demper du søt hungeren. Dette gjør at du mye enklere klarer å holde den planen du har satt for å gå ned i vekt fort. Tyggegummi bidrar også til å lure kroppen til å tro at du spiser, noe som gjør at forbrenningen økes i tro om at mat er på vei ned i magesekken.

Nå er det faktisk kommet tyggegummi på markedet som inneholder stoffer som skal bidra til desto høyere forbrenning enn normalt (weight loss gum). Du får kjøpt den her. – Les mer om tyggegummi og vektreduksjon

 

 

Andre innlegg som kan være av interesse:

Top 10 beste tips mot arr etter kviser

Top 10 beste tips mot håravfall

Top 10 beste tips mot snorking

Top 10 beste tips mot musearm

 

 

9 thoughts on “Top 10 beste tips for å slanke seg fort

 1. laila-brunette

  Et smart tips til alle som ønsker å slanke seg er å drikke mye Pepsi max. Dette fyller magen og sørger for at du går rundt og er mindre sulten. Fungerer perfekt for meg!

  Reply
 2. andrea23

  Fantastisk innlegg!! Ønsker å legge ved at om man passer på å tygge maten ekstra godt før den svelges, vil forbrenninga ha mindre problemer med prosessen. Om man velger å svelge store biter, vil det ta lengre tid for kroppen å prosessere.

  Reply
 3. Mathilde

  tusen takk!! jeg gikk 5 kg ned i vekt på 3 uker!!! gjennnnn tusen takk

  🙂

  Reply
  1. Nora

   Hvor mye spiste du og trente du? Har du noen tips til å gå ned i vekt som du gjorde?

   Reply
 4. Jeaninne

  Hei , Har noen noe forslag til hva man kan spise til kveldsmat, når man holder alle disse punktene? Tusen takk for svar 🙂

  Reply
 5. Marte

  Hei.. Er kjempefornøyd med dette innlegget.. Er misfornøyd med vekten min og håper at disse trinnene kanskje kan hjelpe meg slik at jeg blir “fornøyd” med kroppen igjen

  Reply
 6. ruben74

  Fine tips til vektreduksjon. Vil bare si at CLA burner er et av de få hjelpemidlene som faktisk fungerer effektivt. Jeg kombinerer dette med kasein protein for å skape en metthetsfølelse over lengre tid. Kasein er det tregeste proteinet vi har og ta 7 timer for kroppen å bruke opp

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 9 =