Top 10 beste tips for flatere mage

By | December 30, 2012

 

Vi ønsker oss alle en flat mage og her er tipsene som vil gi deg flatere mage på rekord tid!

 

kvinne som viser frem sin mageEr du en av de som hele tiden tenker på å trene for flatere mage, men ikke gjør noe med det? Vel du er ikke alene om akkurat denne problemstillingen.

 

Det som er viktig å vite er at magen blir ikke flat kun ved å trene den. Det er fettlaget som ligger over musklene som gjør at vi ser ut som vi gjør. Med riktig kosthold og mosjon, er du allerede på god vei.

 

Likevel så er finishen og prikken over i’en et resultat av magetrening. Vi har her remset opp de beste tipsene som du kan følge for at du skal få den perfekte mage.

Les også:

Trening tips for gravide

Noen effektive slanketips for de som ønsker å gå raskt ned i vekt

 

 

#1 Chrunch på en stor ball

Dette er vel kanskje en av de enkleste mageøvelser. Støtt ryggen på ballen som vist på bildet og bøy overkroppen frem. Her er det viktig at bena holdes i ro og at det kun er overkroppen som brukes.

 

#2 Vanlig Sit Ups

Legg deg på rygg og kjenn at du har korsryggen godt plantet ned i bakken. Sett opp føttene slik at de er i en 90 graders vinkel som vist på bildet. Løft overkroppen mot føttene nok til at det er like før korsryggen mister kontakt med bakken. Len deg så sakte tilbake til du ligger flatt igjen. Dette er den mest vanlige magetreningen, men ikke den mest effektive.

 

#3 Sykling med ben til værs

Ligg på ryggen med hendene ned langs siden av kroppen. Løft så begge føttene og start å sykle som om det skulle være pedaler der. Dette er en fin mageøvelse for de som ikke klarer å mestre vanlig sit ups ennå.

 

#4 Sakse med føttene

Dette er en litt tyngre øvelse enn sykling. Ligg flat på rygg på samme måte som sykling. Løft begge føttene strake 10-20 centimeter opp fra bakken og kryss føttene annenhver gang over og under hverandre.

 

#5 Planken

Dette er en meget god og viktig øvelse for både rygg og mage. Legg deg på bakken med ansiktet ned. Len deg strak på albuene som vist på bildet og hold deg i denne stillingen så lenge du klarer. Klarer du mer enn 3 min, kan du anse deg som sterk i korsrygg og mage.

 

#6 Skrå Sit ups

Denne øvelsen er ganske lik sykling bortsett fra at du skal vri deg. flett fingrene bak hodet og bøy opp overkroppen. Høyre albue skal berøre venstre kne for så å gjenta bevegelsen motsatt. Slik repeterer du øvelsen annenhver gang. Se på bildet.

 

#7 Ekstrem Sit ups

Dette kan kanskje regnes å være den form for sit ups som er mest effektiv, men også den øvelsen som er hardest uten å bruke vekter. Vi anbefaler at om du ikke er så veltrent, bær du forholde deg til de litt enklere øvelser.

Her skal du legge deg på ryggen med rumpa inntil nederste del av sofaen slik at du kan hvile leggen på sitteputen i sofaen. Den andre foten setter du under sofaen slik at du kan støtte og holde balanse ved å trykke fot bladet opp under sofaen. Foten som er løftet, skal være 90 grader fra overkropp til lår og 90 grader fra lår til legg. Løft kroppen rett opp 10 ganger før du bytter om på føttene og gjentar prosessen annenhver gang.

Se også de 10 hardeste øvelsene for mage her

#8 Beinhev

Har du noe som du kan henge med hendene etter? I så fall kan du utføre beinhev metoden som virker best på den nederste del av magen.

Når du kun henger etter hendene, løfter du opp knærne til du har en 90 grader vinkel mellom lår og mage. Senk så føttene sakte ned igjen før du gjentar øvelsen. Ønsker du at det skal være litt hardere, kan du løfte opp føttene strake opp til 90 graders vinkel.

 

#9 Sideplanke

Noe som hjelper sterkt på side muskulaturen til magen er sideplanke. Dette er en øvelse på samme måten som planken, men her skal du holde stillingen på siden. Husk bare at du trener begge sidene.

 

#10 Spis ekstra mye chili

Det er ikke bare hard trening som skal til for å få den perfekte flate mage. Ved et ekstra høyt inntak av chili, øker fett forbrenningen din og vil være en god boost på siden av selve mage treningen.

 

Få masse gode tips til trening og helse på: Google+

 

Også viktig:

For å få/ opprettholde en flatere mage, krever det også at du spiser riktig. Luft i magen og stor magesekk bidrar til problemer for magen. Pass derfor på at du spiser like mye som før, bare oftere. Jo mindre magesekken strekkes ved inntak av mat, jo mindre sulten vil du være samtidig som at magesekken ikke presser så mye utover!

Vit også at salt binder vannet i kroppen. Dette gjør at magen kan se litt mer vassen ut enn den ellers ville ha vært om du holdt deg unna mat eller snacks som har et høyere innhold av salt.

 

Andre nettsider som kan anbefales:Kvinne med flatere mage

Les også om mytene rundt dette med magetrening

Få sprettrumpe og flat mage

Tipsene mot kviser

Gode protein dietter

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + one =