Top 10 beste tips mot kviser

By | November 12, 2012

 

For noen er ikke kviser noe man kan ta lett på og derfor har vi samlet de beste tipsene mot kviser på ett sted.

 

Jente som klemmer på en kvise i ansiktet sittDet du snart vil lese, skal være noen av de 10 beste tips mot kviser som vi kjenner til i dag!

Vi har en glede av å dele disse tipsene i håp om å hjelpe til med å bekjempe en av de verste landeplagene som ungdom sliter med så mye i puberteten.

Vi har forstått det slik at når folk søker etter tips på nettet, søkes det faktisk mest etter tips mot kviser og Acne, så nå trenger du ikke lete lengre!

Vi setter selvfølgelig stor pris på tilbakemeldinger fra folk som enten har testet ut noen av de nevnte metodene lengre ned på siden, eller kjenner noen gode kjerringråd som de ønsker å dele de med resten!

 

 

 Her er de 10 beste tips mot kviser

 

#1. Ikke klem på kvisene

Aller først er det viktig å nevne at feilen som mange gjør for å bli kvitt kviser i ansiktet, er å klemme på de for å få ut det som er under. Det som er litt skummelt der er at det er stor fare for at noe av smusset blir presset lengre ned i dybden igjen.

Da vil du merke at området rundt blir ekstra hovent og rødt. Dette irriterer huden og bidrar til økt spredning av Acne.

 

#2 Bruk isbit

Du har sikkert hørt det før, men vi må dele dette effektive tipset for at alle skal få det med seg. Om du pakker en isbit i ett tørk med tørkepapir og legger den over kvisen til isbiten er smeltet, vil du merke betydelig bedring over natten. I noen tilfeller er det nesten så den ikke trenger å vises.

Det kan føles noe ubehagelig å holde isbiten inn til huden, men det vil så absolutt være verd forsøket!

 

#3 Unngå å sminke bort

Det er fristende å bruke noe sminke for å skjule “styggheten”, men det kan i mange tilfeller faktisk forverre situasjonen.

Når du dekker over med sminke, vil du dekke over porene ekstra mye som gjør helbredelses-prosessen vanskeligere. Huden vil også i mange tilfeller bli ekstra irritert som igjen bidrar til mer kviser enn hva du ellers kunne ha unngått. Merk at dette ikke gjelder all sminke, men i de fleste tilfeller den billigste type sminke.

 

#4 Pass ekstra godt på om sommeren

Solens UV stråler tørker ut kroppens største organ og derfor bidrar til å stimulere talg produksjonen i porene. Om porene da er tette av skitt, smuss eller dårlig hudkrem vil det danne seg kviser.Reklame banner for betacarotene

Det du kan gjøre for å unngå tørr hud, er å ha en fuktighetsspray med deg. Ganske så smart om du skal rusle langs stranden eller gå en tur i sommerheten uten tilgang til noe vann.

Pass også på å tørk bort din svette jevnlig. Svette inneholder en god del salt som ikke bare bidrar til å tørke ut huden din, men også i verste fall tette for porene.

Her er de beste hudkremene for tørr hud

 

#5 Hold ansiktet rent

Dette med å holde ansiktet rent slik at porene i huden ikke tettes, anses vel å være en selvfølge for mange. Men likevel kan for mye av det gode ha en motsatt virkning på huden din.

Dette er fordi at huden er et meget sensitivt organ. Vi trenger det naturlige fettlaget som huden produserer for å beskytte oss. Er vi for ekstreme med vask av ansiktet, forsvinner vår beskyttelse og vi irriterer huden. Noe som kan gi et dårlig utfall om vi ønsker oss fri for kviser.

Det beste tipset er å vaske ansiktet morgen og kveld i lunkent vann uten såpe. Dette bidrar til å ta bort overflate smusset som setter seg til ansiktet både fra forurensning i luften om dagen og mikroorganismer, lo og andre diverse former for smuss fra laken og hodepute om natten.

 

[smartads]

 

#6 Bruk riktig sminke

Om det er slik at du må bruke sminke er det veldig avgjørende for huden din hva du velger å bruke. Det er stor forskjell i kvalitet på de forskjellige produktene og i mange tilfeller er det slik at de billige produktene gjør verst skade på huden i den form av at porene blir tettet av sminken. Spør gjerne en ekspeditør  når du skal for eksempel bruke foundation om akkurat dette produkter er mineralprodukt som kan brukes på sart hud.

 

#7 Kjøp deg en god toner

En god toner er ypperlig å bruke om kvelden før du skal legge deg. Dette er meget effektivt for å få renset huden på en skånsom måte uten å irritere huden. Det er noen som ikke kan bruke dette på grunn av at det skaper større kviseproblemer, men til de fleste er det et godt hjelpemiddel. Prøv gjerne en gang av noen andre som har toner for å se om det virker behagelig til deg før du velger å kjøpe en selv.

 

#8 Se om kostholdet kan påvirke huden

Noen sier at sjokolade er et godt vokse grunnlag for kvisene, men andre sier at det bare er sprøyt. Vi VET at blant annet sjokolade kan være en av flere grunnleggende faktorer for at acne oppstår.

Alt vi har i oss har en tendens til både å påvirke hormonene i kroppen og vårt største organ, nemlig huden. Noen blir selvfølgelig sterkere påvirket enn andre og derfor kan regulering av kosthold påvirke hvorvidt du vil være plaget med kviser i fremtiden.

Vi sier ikke at dette vil hjelpe alle, men noen få har kommet langt på vei til renere hud ved å spise sunnere og hvorfor da ikke la dette være noe som er verd å prøve ut?

Spiser du nye sjokolade for eksempel?

 

#9 Bruk en hjemmelaget ansiktsmaske

Om du ikke har prøvd dette før, trenger du ikke å  la det ligge av den grunn. Å lage sin egen ansiktsmaske krever ikke mer enn: 1/2 avocado, 1/2 banan og 1/2 boks med yoghurt naturell.

Dette kommer til å se mindre delikat ut når du moser sammen til en “suppe”, men vit at det er effekten som betyr noe.

Smør denne masken over hele ansiktet bortsett fra i øye gropen. Legg et par skiver med agurk over øynene og len deg tilbake. Etter 20 min kan du vaske av masken igjen og du vil føle deg mye friskere med en eneste gang.

Det er mange som har prøvd denne oppskriften og de fleste er enige om at det fungerer ganske så bra. Ikke bare for et renere og friskere ansikt, men også som en forebygger mot kviser.

 

#10 Bruk gjær og sur melk

Dette vil høres ganske så ekkelt ut, men dette kjerring rådet skal visstnok hjelpe ganske så godt mot kviser som allerede er begynt å blomstre.

Du kjøper deg en terning med fersk gjær og rører den ut i surmelk til du får en grøt-aktig konsistens. Smør passe tykke lag over de betente områdene og la det virke i ca 20-30 min før du vasker av.

Dette er selvfølgelig ikke pent å ha i ansiktet, så kanskje er det best om man følger dette tipset når man sitter alene.

Akkurat hvorfor dette skal virke vet vi lite om, men mange som har prøvd ut dette kjerring rådet påstår at det virker ganske så bra.

Les også: 10 gode tips for deg som lider av musearm

 

 

 

One thought on “Top 10 beste tips mot kviser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eleven =