Top 10 beste tips til trening for gravide

By | December 29, 2012

 

Du er ikke alene om du ønsker å holde deg i god form under svangerskapet. Her er de beste tipsene som holder deg i form når du er gravid.

 

Du må ikke tro at det beste for deg og barnet er å ligge i ro under svangerskapet. Det er flere ganger bevist at det er sunt for begge å være i aktivitet. Det er selvfølgelig noen øvelser man skal holde seg unna, men i denne artikkelen skal vi fokusere på hva du har godt av.

Visste du at: Når moren trener under svangerskapet, får barnet bedre oksygen inntak og mer næring fra mor-kaka. Sjansen for at barnet skal klare seg bedre under selve fødselen er også betraktelig bedre når moren trener under svangerskapet.

 

Hovedregelen: Det er viktig at du trener slik at du føler deg bedre under treningen og ikke minst etterpå. Dette er viktig å huske på siden du også har med en passasjer med under økten. Så.. For all del ikke gi max, du trener ikke for å gå ned i vekt, men for å holde kroppen sunn og frisk!

 

 

Jente som står på hender og føtter#1 Tren bekkenbunnen

En godt trent bekken bunn hjelper deg langt på vei den dagen du skal føde. Her er det knipeøvelser som er viktige og da er det smart å stå på knær og albuer for best resultat. Her skal du trene deg opp over tid med å knipe. Du vil merke at det er vanskelig i starten, men at du over tid vil merke bedring. Det er lett å koble inn sete og lår muskulatur under denne øvelsen. men gjør så godt du kan å kun bruke bekkenet.

>>>Les mer om trening av bekken muskulatur her<<<

 

Jente som er gravid og sitter på en spinning sykkel#2 Spinning

Det er ingen ting i veien for at du kan sette deg på en spinning sykkel og trene. Dette er en god øvelse både for lår og bak og bidrar til at du fortere kommer deg i form igjen etter fødselen. Pass bare på at du trener med måte og kjenner du noe ubehag av svimmelhet, bør du roe ned noe betraktelig.

 

 

former for sit ups som er bra#3 Tren magemusklene

Når barnet skal ut er du avhengig av å ha kontroll over magemusklene. Eksperter sier at det er en stor fordel for gravide kvinner å drive med mye magetrening. En meget fin øvelse er å ligge på rygg med hendene langsetter kroppen på siden med håndflaten ned i bakken. Løft så opp føttene strak opp ca 20 cm fra gulvet og hold i 10 sekunder. Sett ned føttene og slapp av i 10 sekunder før du gjentar prosessen så mange ganger du klarer.

 

 

dame som er gravid og tar planken#4 Planken

En fin øvelse for alle damer i svangerskap er å ta planken. Det å ha støtte muskulaturen i orden når magen vokser er en stor fordel når man tenker på den belastningen som kommer på ryggen den siste mnd før fødsel. Når magen er så stor at den når i bakken i planke stilling, er det ingen ting i veien for å gjøre det bakvendt som vist på bildet.

Les om gode grunner til å trene planke

 

 

Gravid kvinne i blå singlett som holder to manualer#5 Vekttrening med manualer

Du skulle kanskje ikke tro det, men vekttrening med manualer er meget god trening for gravide. Det er selvfølgelig viktig å påpeke at man ikke kan kjøre på like hardt som når man ikke er under svangerskap, men det er ikke farlig å bli andpusten og svette! Det å bygge opp muskler har bare positiv innvirkning på ditt humør, evnen til å holde ut lengre mens du er gravid og ikke minst når du skal føde.

Her er 13 trygge tips til deg som er gravid (på Engelsk).

 

#6

#7

#8

#9

#10

Les også om mytene angående trening for gravide

 

Dette bør du helst unngå under svangerskapet.

 

– Jogging på hardt underlag er noe du helst bør unngå. Vi sier ikke at det er direkte farlig, men det finnes mange andre former for trening som er mer skånsomt for både deg og barnet.

 

– Om du er plaget med bekkenløsning skal du unngå å gå på langrenn ski. Dette skaper alt for stor bevegelse i hoftene og kan føre til en meget uheldig avslutning på dagen.

 

– Kampsport trening som kan føre til slag og spark mot kroppen

 

– Øvelser som som har en viss fare for fall.

 

– Trening som krever at du må holde pusten i flere sekunder.

 

Siden er ikke ferdig, men kom tilbake om kort tid for nye oppdateringer.. Takk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =