Top 10 hardeste mageøvelsene

By | January 7, 2013

 

Det å få den magen man alltid har drømt om krever en god del hardere magetrening enn mange av oss har lyst til å utøve.

Noen av oss liker å trene magemusklene og er besatt av å trene til det som man selv anser for å være perfekt mage. Dette krever utrolig høy selvdisiplin og enormt hard arbeid.

Vi har funnet 10 av de hardeste mageøvelsene som de mest ekstreme velger å bruke for det absolutte resultat. Se om du kanskje finner noen av de nevnte øvelsene for interessant i ditt treningsprogram.

 

 

 #1 Medisinball øvelse

medisinball-trening

 

 

 

 

 

 

 

Stå oppreist med medisinballen i hendene. Føttene skal være like langt fra hverandre som din skulder bredde. Bøy deg ned og sett ballen på bakken og hold hendene på ballen med så strake ben som mulig.

Begynn å jobbe med hendene på ballen slik at du dytter den fra deg til du er så strak som du over hodet klarer. Jobb så med ballen til du kommer til den samme posisjon som utgangspunktet.

 

#2 Tredmill mage

Mann står på tredemølle

 

 

 

 

 

 

 

Ha lav fart på tredmill før denne øvelsen starter. Sett hendene som vist på bildet bak maskinen og føttene på båndet. Øvelsen her blir tyngre til magen jo strakere kroppen er. Dette kan kanskje ikke se ut som noe form for mageøvelse, men prøv da vel, så får du kjenne etter selv!

 

#3 L-Sit Pull-Ups

hang-ups og mage på samme øvelse

 

 

 

 

 

 

 

En meget effektiv øvelse for magen som kan kombineres med vanlig pull-ups. Når du likevel skal trene rygg, kan du ved å sette føttene strakt ut fra kroppen slik at du får en 90 grader vinkel fra brystparti og lår og gjøre den samme øvelsen som ellers. Det vil brenne fort i magemusklene og dette er en av de øvelsene som tar mest på den nederste del av magen.

 

#4 Ab-Roller

treningsapperat til mage

 

 

 

 

 

 

 

Denne øvelsen krever selvfølgelig at du har en ab roller (fås kjøpt her). Stå på kne med mykt underlag og sett ab rolleren på bakken. Len deg fremover slik at du begynner å rulle. Rull frem til at du kjenner at det begynner å bli ganske så tungt for så å rull deg tilbake til ditt utgangspunkt. Gjenta øvelsen..

 

#5 TRX Fall-Outs

Mann som trener mage med tauverk

 

 

 

 

 

 

 

Om du har det utstyret som kreves for denne øvelsen, anbefaler jeg at du prøver deg på den. Still deg opp som på første bilde på venstre side. Når du har tauget/ reimen stram, lar du deg selv tippe sakte fremover mens du har føttene samlet på samme sted. Du holder kroppen strak hele veien den til at armene dine går strakt med kroppen for så å presse deg tilbake til utgangspunktet uten å bøye knærne.

Les også om hvordan få flatere mage

 

#6 Planke med tvist

Mann i planke stilling med ett ben og en for ut

 

 

 

 

 

 

 

Sett ut fra at du kjenner til planke øvelsen, skal du nå passe på å strekke ut en arm over skulderhøyde samtidig som du strekker ut et motsatt ben opp i rumpe øvelse. Ta denne øvelsen forsiktig med annenhver repetisjon. Pass hele tiden på at du kjenner at du strammer magen. I det du ikke kjenner det lengre, gjør du øvelsen feil.

 

#7 RKC Planke

mann i avansert planke stilling

 

 

 

 

 

 

 

En stilling som duger for den viderekommende. Du stiller deg i normal planke stilling, men setter albuene lengre ut foran deg slik at distansen fra tær til albue øker med ca 20 cm.

 

#8 Side Planke

planken tatt sidelengst

 

 

 

 

 

 

 

Ta plankestillingen på en arm ved at du tar den fra siden. Sørg for å holde opp hofta slik at du har en rett figur fra ankelen og opp. Hold deg så lenge som mulig før du bytter side og gjentar prosessen.

 

#9 Knelende side planke

forenklet side planke

 

 

 

 

 

 

 

Denne øvelsen er for den som ikke helt klarer å holde en strak figur på vanlig måte. Denne øvelsen er fin til å bygge opp grunnlaget til å kunne ta øvelsen som den egentlig skal bli tatt.

 

#10 Forenklet planke

enkel planke for nybegynnere

 

 

 

 

 

 

 

Legg deg ned i push up posisjon og støtt deg på albuene og knærne. Ha føttene i været og hold en strak figur som vist på bildet. Dette er også en øvelse for nybegynnere.

 

Besøk oss på G+ og få masse nyttige oppdateringer og tips om helse og trening her:Google+

 

Vi håper at du fikk noe nytte av tipsene og at du deler oss på FB for at vi skal bli bedre. Takk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + 12 =